Скритите съкровища на лъвицатa Ейми Уайнхаус

Най-интимните моменти на певицата, събрани в книга

Не е нужен повод, за да си спомним за великата Ейми Уайнхаус. Тя успя да изпее болката така, както никой друг. Разказа ни за моментите, в които е лежала на пода в кухнята, за моментите, в които се е завръщала в черно, за самотата, за другата жена, за алкохола, наркотиците. За живота в цялата му красота, трагедия и искреност. Била е единственият глас, който съм чувала дни наред, единствената, която ме е разбирала. Гледайки я, се чудя, как може в толкова крехко тяло да има толкова много емоция? Дали цялата сила на Ейми не се крие в косата ѝ, като при индианките? Ейми ни разказа за любовта и ни показа чернилката, която може да се изсипе след нея. И това малко 27 годишно момиче не успя да се справи с нея. Или напротив, справи се преди нас, преработи мъката и видя, че няма какво повече да прави тук. Показа съкровищата си и като че ли небесата изревнуваха. Просто решиха да я приберат при себе си по-рано. 

Имам едно любимо изпълнение на Ейми. Песента е от 1971 г. и е на Дони Хатауей, "A song for you". Има едни определени секунди, които съм слушала на рипийт с часове.

We were alone
And I was singing this song to you
 
 
Мисля си, че това изречение събира всичко, което Ейми искаше да ни каже. Защото когато сме я слушали, независимо дали сме били отчаяни, сами, щастливи, с любим човек... на първо място сме били с нея. И тя е пяла само за нас. Големият български художник и мой приятел, Кольо Карамфилов, често пускаше Ейми и казваше:
Тази е от нашите! 
И ако някога, също като мен, сте се чудили как изглежда Ейми в ежедневието, когато тупираната коса я няма и гримът липсва, сега можете да надникнете в най-интимните моменти, запечатани благодарение на фотографа Блейк Ууд. Той среща Ейми Уайнхаус, когато тя е на абсолютния връх в кариерата си. Прекарва с нея 2 години, през които пътуват по света, споделят, плачат, смеят се. За нея Ууд споделя, че е брилянтна любяща душа, която е постигнала изключителни лични победи и триумфи. За щастие на всички, които я обичаме, тези 85 фотографии запечатват точно това.
 
 
 
музика Пиаф изкуство любов

бюлетин

още авангарт