Мерил вчера, днес и утре

Празнуваме таланта на Мерил Стрийп всеки ден.

Мерил Стрийп е от актрисите, без които светът не би могъл да функционира нормално. Земята някак не би се въртяла правилно и целият вселенски баланс би изчезнал. Пътуването в ранните години на Мерил Стрийп е поредното доказателство, че Мерил Стийп не е име, а марка. Всяка година сама се съревновава със себе си и гони личните си рекорди. Припомняме, че актрисата има близо 20 номинации за Оскар, от които спечелени 3. Още повече номинации и за Златен глобус и БАФТА. 

Обичаме я безкрайно много заради съвършената игра в "Изборът на Софи“, на който плачем всеки път.
Възхищаваме се на ехидната усмивка в "Дяволът носи Прада“.
Пеем заедно с нея в "Мамма Миа“.
Дишаме тежко след "Мостовете на Медисън“.
Сваляме шапка, когато си припомняме "Желязната лейди“.
Наслаждаваме се на всичко красиво в този живот с "Джули и Джулия“.
Препрочитаме големите писателки с "Часовете“.

And so on, and so on…

"Всеки лесен избор ще има последствия утре.“

Великата актриса е своеобразен наръчник по самоувереност и сила. Не е за вярване, че някога някой е имал дързостта да я нарече грозна и да отхвърли таланта й. Кой би предположил, че в момичешките си дни е изигравала до съвършенство ролята на прелъстителка, превръщайки се в най-желаното момиче и ставайки кралица на красотата? Всичко човешко е познато и на най-големите. Отхвърляне, страдание, болка, самота, трудности...какво е спасението? Спасението е да се вади урок от всяка мрачна приказка на живота. 

Да слушаш – това е всичко. Да слушаш – това е цялата тайна. Преди и по време на работа, с децата си, със съпруга си, с майка си, с баща си… Това е всичко, защото така можеш да научиш всичко!

Момичето Мерил среща музите си в университетски зали, където репетира и изиграва Констанс Гарнет в инвалиден стол, Шекспир под дъжда, Тенеси Уилямс в костюм на дебелана. Талантът е верният приятел, който никога не предава актрисата. Дори тогава, когато земята се разтваря и поглъща голямата ѝ любов Джон Казейл. Актьорът с тъжния поглед. Мъжът, който учудва всички със своята меланхоличност и плавни движения. Рицар от друга планета. Мерил и Джон са родени един за друг. Голямо чело и издължен нос. Едно различно съвършенство, което трае твърде кратко. 

"Но както правят децата, мисля, че човек може да асимилира болката и да продължи напред, без да я превръща в натрапчива идея.” 

Мерил е мъдрост.

Мерил мрази шумните барове. 

Когато закъснява, пристига със спокойствие и увереност, вместо с трепереща запъхтяност. 

Мерил умее да се опълчва и да отстоява позициите си. 
Мерил обича вкусната храна и добрия секс.
Мерил не следва модните тенденции.
Мерил винаги е себе си по най-яркия начин.
Мерил носи възрастта си с достойнство.
Бъди като Мерил.

Мерил е вчера, днес и утре.

актриса кино актриси

бюлетин

още авангарт