Документалният филм „Ловци на вируси“ с фокус върху експертите на първа линия

National Geographic представя водещи епидемолози, борещи се да предотвратят следващата смъртоносна пандемия.

National Geographic, Daniel Hollis

Докато светът е обхванат от продължаващата криза, свързана с COVID-19, не е лесно да си представим какво крие бъдещето. Хората, които са на фронтовата линия в науката обаче, знаят, че голямото предизвикателство може би все още предстои.

Какво можем да направим, за да предотвратим следваща зараза, преди да е станало твърде късно? Изследователи по цял свят са в надпревара с времето, за да сторят именно това. Техните усилия представляват най-важната научна мисия на цяло едно поколение. През последните години ставаме свидетели на все по-честата появата на нови смъртоносни вируси. 

С премиера на 22 ноември от 22 ч., "Ловци на вируси“ ще разкрие неподправените и смразяващи истории на онези смели учени, които се опитват да идентифицират поредицата от събития, които могат да причинят следващата глобална пандемия. 

National Geographic, Daniel Hollis

Епидемиологът, еколог и сътрудник на National Geographic Кристофър Голдън е на мисия да сглоби парченцата от пъзела, обхващащ култура, болести и околна среда, за да открие моделите, които причиняват глобални здравни кризи.

 

Чуждестранният кореспондент на ABC News Джеймс Лонгман става пряк свидетел на опустошителните последствия от COVID-19 в глобален мащаб и ще използва своя изследователски опит, за да намери отговорите на неотложните въпроси, за които обществото копнее. Голдън и Лонгман ще предприемат едно епично пътешествие през континентите, за да се срещнат със смелите учени, които полагат усилия не само да разберат и спрат епидемията от COVID-19, но и да предотвратят следващата смъртоносна пандемия.

National Geographic, Daniel Hollis

Веригата от събития, която предизвиква дадена пандемия, може да бъде прекъсната. Ако премахнем една плочка от доминото, можем да предотвратим загубата на милиони животи. Джеймс Лонгман и Кристофър Голдън си проправят път през летища, хващат градски таксита и се опитват да се справят с нормални човешки взаимодействия, които сега са опорочени от настоящата глобална пандемия. Те ще се присъединят към ловците на вируси, които извършват спешна работа на терен потенциално опасни зони на Либерия, Тайланд, Турция и САЩ.

А какво ще се случи - тепърва предстои да разберем.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още АвангАрт