Най-красивата Кама Сутра

Поне в последните години, според екипа ни. Дело на Малика Фавр.

Последният проект на Малика Фавр, с която имахме удоволствието да разговаряме преди две години, празнува секса, интимността и тялото. Във формата на книга. Френската илюстраторка си партнира с независимото издателство Counter-Print, за да създаде "Kama Sutra А-Z" - луксозно издание, което превръща 26 букви от азбуката в еротични произведения на изкуството. Идеята идва още през 2013 година, когато изд. Penguin възлагат на Малика задача да илюстрира корицата на Кама Сутра, създавайки първите 7 "еротични" букви ((A,K,M,R,S,T и U). Това е и първият проект на Фавр като фрийлансър. Няколко години по-късно тя довършва азбуката, за да я включи в изложбата Pick Me Up в Somerset House. А за новото издание Малика споделя:

Нарочно исках да не променям нито една буква за тази книга. Намирам, че има нещо наистина очарователно в това да се върнеш към стара твоя работа и да я оставиш такава, каквато е.

Манипулирането на всяка илюстрирана двойка във формата на буква е било естествен, спонтанен процес, припомня си Малика. Започнала е, следвайки специфичен шрифт, а след това е нагласила и самите тела по начин, по който да паснат на всяка буква. Смята, че красотата в целия работен период се крие именно в баланса между пробите и грешките по време на създаването на скиците.

За да достигне до правилната композиция и форма на идеята, Малика мисли над проекта цели 7 години. Към всяка илюстрация читателите ще открият и еротични поеми и текстове, включващи творби на Емили Дикинсън, Шекспир, е. е. къмингс.

Но, стига думи. Време е за хубави действия.

бюлетин

още авангарт