Арета Франклин, Сестра Рачид, супергерои и пътувания в Космоса на малкия екран от есента

Ето и заглавията, които ни очакват по HBO, Netflix и Amazon.

Всяко лято асоциацията на телевизионните критици организира ексклузивно представяне на най-чаканите заглавия на малкия екран. Събитие, в което се включват част от големите звезди, участващи в продукциите, за да разкажат подробности за героите си. Тази година всичко това се случи виртуално, но повечето големи платформи и телевизии успяха да представят най-чаканото от репертоара си. 

Втори сезон на хитовия сериал на Нетфликс “The Umbrella Academy”, както и чисто новата продукция на HBO – “Страната на Лъвкрафт” са на екран още през лятото. Историята на странното семейство братя и сестри със супер сили и сериозни житейски проблеми се завърна, за да спаси света за пореден път. Лутър, Диего, Ваня, Файв, Бен, Алисън и Клаус от “The Umbrella Academy” този път попадат в 60-те години след мощния енергиен удар в края на първи сезон. Шестимата са осиновени като деца от луд богаташ, който ги експлоатира заради различните им способности. Това води до нещастни любовни отношения, алкохолни зависимости и нестабилно психическо състояние, поставяйки ги в неприятни ситуации. Заснет и развит прекрасно, сериалът прокарва актуални теми през призмата на странните приключения на героите. Всичко това, гарнирано с изключителен саундтрак.

“Страната на Лъвкрафт” започва на 17-ти август и ще ни отведе в свят, пълен с чудовища и расизъм. Атикъс е млад мъж, който обича да чете и се завръща от Корейската война, за да намери изчезналия си баща. А чичо му Джордж е този, запалил го по книгите. Той се присъединява към странното пътешествие, заедно с приятелката му Лети, която току-що се е завърнала от обиколка на страната. Историята е по едноименния роман на Мат Ръф, а продуценти са Джордан Пийл и Дж. Дж. Ейбрамс. В ролята на чичо Джордж виждаме Кортни Б. Ванс, познат от заглавия като “Американска криминална история” и “Скандал”, който ще се превъплъти и в ролята на Си Ел Франклин, баща на Арета Франклин.

“Геният: Арета” е част от поредицата антология на Рон Хауърд, която ни запознава с изключителни личности. След Албърт Айнщайн и Пабло Пикасо, легендарната Арета Франклин ще оживее на малкия екран от есента по National Geographic, а в кожата й влиза номинираната за “Оскар” Синтия Ериво. Виждали сме талантливата дама в заглавия като сериала “Другият” и филма “Тежки времена в Ел Роял”. Паралелно с минисериала ще излезе и филм за Арета, където ролята й се изпълнява от носителката на “Оскар” Дженифър Хъдсън. Двата екипа признават, че всъщност са си помагали, вместо да са конкуренция. Музиката на Арета на екран никога не може да бъде прекалено много.

“Ratched” на Райън Мърфи е едно от най-чаканите заглавия тази есен. С емблематичния си размах, цветове, сценография и любими актьори, Мърфи разказва живота на сестра Милдред Рачид и превъплъщението й в героинята от “Полет над кукувиче гнездо”. Историята ни отвежда в свят на експерименти с човешкия мозък и душевен мрак. Обичаната от Мърфи Сара Полсън е в главната роля, а компания й правят имена като Шарън Стоун, Синтия Никсън, Джуди Дейвис, Фин Уитрок, Софи Оконедо. След другите хитове на Райън Мърфи - “American Horror Story”, “Hollywood”, “The Politician”, “Glee”, очакваме цялата тази компания на екран на 18-ти септември по Нетфликс. 

Доста в стил Мърфи звучи и новият сериал на Пол Рудник “Coastal Elites”, който ще гледаме по HBO. В сатирата за това как политици от Ню Йорк и Ел Ей се справят с кариерите си по време на пандемията, ще видим отново Сара Полсън, заедно с Бет Мидлър, Дан Леви, Кейтлун Девър и Иса Рей. Сериалът е правен изцяло по време на световната пандемия, спазвайки всички ограничителни мерки. 

Амазон пък ще ни потопи в тъмните светове на Джилиан Флин с “Utopia”. Авторката на “Не казвай сбогом” този път е начело на история за световна конспирация и спасяването на света чрез комикс на име “Utopia” и феновете му, които откриват скрити съобщения в него за бъдещето на човечеството. 

Заедно с носителката на “Оскар” Хилари Суонк ще пътуваме към Марс от 4-ти септември по Нетфликс. “Away” разказва приключенията на Ема Грийн и космическата й мисия, заради която тя трябва да остави семейството си на Земята. 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още АвангАрт