Царицата на метаморфозaтa Чарлийз Терон

Актрисата от Южна Африка навършва 45 години.

Тя е една от най-красивите жени на света. Когато я видиш на живо, дъхът ти спира. А първите й роли в киното залагат именно на това. До момента, в който не прави “Чудовище” и печели “Оскар” за филм, в който красотата й е на последно място. Запознах с нея преди няколко години, когато беше част от комедията на Сет Макфарлън “Който оцелее, ще разказва”. Говорихме си за умението да разсмиваш хората, за това как намира време за всичко, за Колумбия, където й предстоеше да снима филм, а аз бях посетила за няколко месеца. 

И в живота Чарлийз Терон доказва, че не се страхува от предизвикателства. Признава, че е израснала с екшън филмите и майка й е била огромен фен на Чък Норис. Баща й, убит от майка й при самозащита, когато Чарлийз е дете, също е фен на тези заглавия и по-специално на поредицата за Лудия Макс. Впоследствие актрисата става част от филмите в образа на Фуриоса. Роля, с която тя изключително много се гордее.

Днес актрисата е майка на две осиновени деца, известна е с връзките си с актьорите Стюарт Таунсенд и Шон Пен, които обаче приключват внезапно. През годините е показала, че владее всякакви жанрове с роли в заглавия като “Адвокат на Дявола”, “Sweet November”, “Young Adult”, “Tully”, “Бомба със закъснител”, “Ханкок”, “Снежанка и Ловецът”. В последно време много й харесва да е част от мащабни екшъни, повечето от които и продуцира. 

Да разговаряш с Чарлийз

В разговор с нея по време на виртуалния Comic [email protected], тя споделя опита си като екшън героиня. В момента филмът й “The Old Guard” по комикс, в който тя играе безсмъртен воин, е сред най-гледаните в Нетфликс. Чарлийз е в ролята на Анди, преживяла векове безсмъртие. Екипът й, състоящ се от трима мъже с нейните способности,  попада на млада жена като тях, която вербуват в бойната си организация. Актьорите, които правят перфектна компания на Чарлийз са Матиас Шьонертс от “Ръжда и кости”, носителят на наградата за мъжка роля на миналогодишното издание на фестивала във Венеция за ролята си в “Мартин Идън” - Лука Маринели и Маруан Кензари, когото видяхме като Джафар в последната версия на “Аладин”. А към тях се присъединява и Кики Лейн от “Ако улица Бийл можеше да говори”. Екшън сцените са едно от най-впечатляващите неща във филма, превръщайки го в една истински епична сага. 

Любовта между двама от мъжете в историята е една от най-красиво развитите линии, без да бъде по никакъв начин преекспонирана. Джо и Ники (Кензари и Маринели) се обичат от векове, а любовта им звучи така:

Той е луната, когато съм изгубен в тъмнината и е топлината, когато треперя от студ. Неговата целувка ме разтреперва, дори след векове. Обичам го отвъд граници и разум. Той не ми е гадже, той е толкова повече от това.”

Именно в стила на тази реплика е развита и цялата история на “The Old Guard”. Ако притежавахме безсмъртие, какво бихме правили през вековете? Възможно ли е да ти омръзне да живееш вечно, особено ако губиш тези, които обичаш? Филмът е оставен с отворен край за едно почти сигурно продължение.  

Чарлийз разказва, че първата й възможност за екшън героиня идва след наградата “Оскар” с филма “Aeon Flux”. През 2005-та година филмът не е оценен достатъчно и големият й боен хит е “Лудия Макс: Пътят на яростта”. Независимо, че тя вече е направила “Италианска афера” - там каскадите на всички са били толкова сериозни, че Марк Уолбърг повръща след като се върти няколко пъти с кола на 360 градуса.

След това идва и “Atomic Blonde”, където Чарлийз е агент под прикритие. Фуриоса е сред най-тежките й роли, но признава, че е било невероятно преживяване. С известна доза тъга споделя, че няма да може да я изиграе отново, тъй като режисьорът Джордж Милър ще прави версия за ранните години на героинята и ролята най-вероятно ще бъде поверена на Аня Тейлър-Джой. Но Чарлийз разбира предизвикателствата на живота и това да бъдеш жена в този бизнес. По този повод наскоро организира открита прожекция на “Лудия Макс: Пътят към Яростта”, заедно с част от колегите си. 

Women Power

Актрисата споделя, че още като като дете е силно впечатлена от Сигорни Уивър в ролята на  Рипли в “Пришълецът”. Към днешна дата е щастлива, че бизнесът разнообразява ролите за жените. Години наред те са могли да влизат в ролята или на проститутка, или на майка. А днес е време да се използват дефектите им, за да се създадат интересни роли.

Чрез работата си като актриса, продуцент и активист, момичето от Южна Африка се превръща в една от най-влиятелните личности в света. Чарлийз е безстрашен войн и в живота - с тяло на гръцка богиня, остър ум и добро сърце. Не се страхува от промените, нито от експериментите. Надява се това да бъде вдъхновение и за нейните деца един ден. 

За нас, със сигурност.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още АвангАрт