1200 фотографии от Paris Photo Fair за скучни следобеди

От комфорта на дома ни разглеждаме онлайн изданието на най-големия панаир, посветен на фотографията.

Alas_Yann Gross & Arguiñe Escandón 

Пандемията и последвалото затваряне на театри, галерии, кина и други културни средища безспорно ни лиши от любими ритуали, които до съвсем скоро бяха част от ежедневието ни. Да си отделиш специална вечер за театрална премиера, да гледаш любим филм в някой дъждовен следобед в почти празен салон, да посетиш нова изложба. Но изкуството е тук, а този път - по-близо от всякога. Влиза в дома ни напълно безплатно и уютно се настанява на дивана до нас. Имаме възможност да се разходим до галерии по целия свят, да присъстваме, макар и онлайн, на десетки концерти, да бъдем част от фестивали.

Zanele Muholi, Gamalawo, Frankfurt, Germany, 2019

А днес - да отскочим до най-големия фотографски панаир, чиито организатори бяха принудени да отменят откриването в Ню Йорк заради ковид-19. Новината не само не сломи участващите артисти и галерии, а напротив. Мотивира ги да действат бързо и единно и да създадат Online Viewing Room, даващ възможността на почитателите на фотографията да се насладят на някои от вечните шедьоври или пък да научат повече за новите таланти.

Peter Hujar, мъртвата Кенди Дарлинг, 1974

Препоръчваме ви да си отделите цял следобед, за предпочитане дъждовен. Ще се запознаете отблизо с работата на Доротея Ланг, актуална и до днес, както и с млади фотографи като Тайлър Мичъл, чийто силен почерк няма как да не се открои.

Paul Cupido, Hands Together, 2018

А сега, насладете се. Ето тук. 

 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още АвангАрт