Някои от актрисите, изиграли най-големите злодеи в киното

Кейт Бланшет, Марго Роби, Ема Стоун и още любими лица от екрана.

Повечето от тях са секси и интелигентни, някои са изключително добри манупулатори или пък са станали лоши поради обстоятелствата. В някои случаи и заради избора им на мъже, разбира се. 

Виланел от “Убивайки Ийв”

Трети сезон на хитовия сериал “Убивайки Ийв” започна на 13-ти април по HBO GO и повечето от нас наистина нямат търпение Виланел да се завърне. Актрисата Джоди Комър е великолепна в образа на лишената от емпатия хладнокръвна убийца, обучена да бъде истинско оръжие и да не изпитва чувства. Тя е страхотна като прелъстител, говори езици и владее подходящи акценти, секси е и го знае много добре. В продължение на два сезона играта й на котка и мишка с агента на британските служби – Ийв Паластри, ни показа палитра от уменията на Виланел. Създаден от изключителната Фийби Уолър-Бридж, “Убивайки Ийв” е прекрасна комбинация от екшън и престъпления, хумор и драма и една толкова странно-интересна връзка между двете главни героини, която прави Виланел злодей, с когото не искаме да се разделяме.

 

 

Ани Уилкс от “Мизъри” 

Майстор на злодеите от всякакъв пол, Стивън Кинг създава Ани Уилкс и романа “Мизъри” през 1987-ма година. Три години по-късно благодарение на режисьора Роб Райнър и най-вече Кати Бейтс, Ани оживява на големия екран.  Тя е фен номер едно на писателя Пол Шелдън и неговата героиня Мизъри. Луда, готова да му причини ужасяващи неща с една единствена цел - любимият й персонаж да остане жив. Ани е медицинска сестра, която го спасява след катастрофа, в следствие на която той не може да се движи. Актрисата Кати Бейтс е феноменална като абсолютно неуравновесената героиня и заслужено печели “Оскар” за ролята.

Жената котка

Предателство на близък човек превръщат Селина Кайл от обикновена секретарка в психо убиец с крайна цел– да убие шефа си, който се е опитал да направи същото с нея. Жената котка е едновременно секси и безскрупулна, а коженият й костюм значи само едно – дамата в него трябва да отговаря на горното описание. А в него са влизали Ан Хатауей, Хали Бери, Камрен Бикондова в сериала “Готъм”, предстои да видим и Зоуи Кравиц, но най-емблематичната дама под кожата на героинята си остава Мишел Пфайфър. Версията на Тим Бъртън “Батман се завръща” превръща Пфайфър много успешно в Жената котка, критиката сипе похвали по нейн адрес, а за целта актрисата тренира упорито бойни изкуства и кикбокс.

Харли Куин

Харли Куин също има проблеми...с мъжете и то най-вече с един. Огнената й среща с Жокера я превръща от психиатър в опасен убиец със запомняща се визия, след като пада в киселина. Двамата са двойка, чиято връзка има своите върхове и падения и в крайна сметка не издържа теста на времето, убийствата и откачените планове. Актрисата Марго Роби влезе в образа толкова успешно, че успя да издейства и индивидуален филм за Харли Йуин тази година.  

Отровната Айви

Ума Търман пък е жената, направила Отровната Айви толкова емблематична и разбира се, луда, но и успяла да спаси филма “Батман и Робин”. Айви използва токсини, за да кара мъжете да се влюбват в нея и след това да ги манипулира според желанията си. Образът се ражда във вселената на DC през 1966 година и е вдъхновен от разказ на Натаниел Хоторн за дама, която развива имунитет към отровни растения, които отглежда в градината си.    

Хела от “Тор: Рагнарок”

Тя е луд убиец от Асгард, сестра на Тор и Локи, която обаче разтърсия света им в “Тор: Рагнарок”. В ролята е не друга, а самата Кейт Бланшет, която добавя към образа изключително много хумор, паралелно с куп откачени амбиции. Хела е убиец без скрупули, имащ за цел да възстанови един предишен свят, а за да я спре, Тор трябва да разруши именно планетата, която тя е превзела. 

Катрин Мертьой от “Секс игри”

При тази героиня причиняването на зло е само и единствено от скука. Катрин Мертьой няма никакви проблеми в живота, разполага с много пари и възможности, но наличието на душа е под въпрос. Сара Мишел Гелар е превъзходна като Катрин във версията на Роджър Кембъл от 1999 година на обичаната история “Опасни връзки”. Версията от 1988 година на Стивън Фриърс залага на Глен Клоуз като злата скучаеща аристократка. Специалните умения на героинята включват използването на секс и манипулации, a наказанието й в крайна сметка е разбито сърце след извратен облог с доведения й брат. 

Круела Де Вил ot “101 далматинци”

Круела е може би начело на Дисни злодеите. Първо, защото името й значи “жесток дявол”, второ защото не може да изпитва чувства и има огромна колекция от кожени палта. Тя дори няма нужда от магически способности – просто е ужасен човек, който иска да си купи малки далматинци, за да си направи палто и когато това й е отказано, тя просто решава да ги открадне. С много специфична визия и отвратителен характер, предстои да видим героинята в игрална версия на любимата анимация. Великолепната Ема Стоун ще се превъплъти в жестокия дявол на големия екран. 

Изма от “Омагьосаният император” 

Запознаваме се с Изма като главен съветник на император Куско в една от най-забавните анимации на Дисни. Тя е висока, кокалеста и не особено привлекателна, но за сметка на това е гладна за власт. Владее и магия. Aсистентът й Крoнк e слабото й звено, тъй като не е сред най-умните. Когато Куско я уволнява, тя се опитва да го отрови, но Кронк обърква отровите и вместо да бъде убит, Куско се превръща в лама. Изма получава мечтаната си власт, но уви, това се оказва временно и проблемите й с Куско тепърва започват. 

бюлетин

още авангарт