„Бягай“ - една любовна история на скорост по HBO

Oт създателките на хитовия сериал “Fleabag” Фийби Уолър-Бридж и нейната партньорка Вики Джоунс.

Какво би направил, ако голямата ти любов ти напише съобщение след 15 години, в което просто пише “Бягай”? 

Руби и Били имат точно такава уговорка. След като са се разделили след бурна любов в университета и всеки е поел по пътя си, двамата са се разбрали, че ако единият от тях напише “Бягай” на другия и получи същия отговор, ще се озоват на един и същи влак, който прекосява цялата страна. В главните роли са абсолютно перфектните за образите Мерит Уивър и Донал Глийсън. Създатели на сериала са две дами, в които се влюбихме през последната година – Фийби Уолър-Бридж и нейната партньорка Вики Джоунс – екипът, създал хитовия сериал “Fleabag”. В част от шегите и качествата на героите веднага можете да забележите техния почерк. 

Приключенията на Руби и Били скачат във времето, разкривайки тайните им, а страхотната химия помежду им превръща сериала в наслада във всяко едно отношение. Нямаш търпение да проследиш случващото се и, разбира се, да станеш свидетел на тоталната метаморфоза в процеса на действие. Екшън, любов, емоция, спотаени преживявания, куп емоции и сексуална енергия са само част от основните съставки на историята. 

“Бягай” ти дава следи и улики, които да навръзваш постепенно, докато двамата главни герои те водят по пътя си във влака и разкриват неща един за друг, които не знаят. Точно когато си мислиш, че са си казали всичко, те изнендват с нещо ново. Руби няма кариерата, за която е мечтала, омъжена е и има две деца, докато Били е изморен от собствените си съвети относно правилния начин на живот. Автор на книги и лектор по целия свят, той е загубил желание и вяра в това, което прави.

“Искаш ли да си тук с мен или има нещо друго,” го пита Руби. Разбира се, че има много друго. Преплитането на хора от “истинския” им живот прави нещата още по-сложни, но двамата мечтаят да останат в романтичния си балон възможно най-дълго. Реалността обаче чука все по-силно на вратата. 

Актьорите

Донал Глийсън е един от най-чаровните актьори, на които ще попаднете на екрана. Рижавата му коса, ирландският акцент, който може да те подлуди и безкрайният талант са само част от качествата му, които привличат света към него. Син на изключителния Брендън Глийсън, Донал добива световна популярност като Бил Уизли от поредицата за Хари Потър. Виждали сме го до Рейчъл Макадамс във “Въпрос на време”, в хита на Алекс Гарланд “Ex Machina” и в последните години като част от поредицата “Междузвездни войни”, както и “Зайчето Питър”. А 39-годишната Мерит Уивър за първи път впечатли света с ролята си на Зоуи Барков в сериала “Сестра Джаки”, за която спечели награда “Еми”. Успешните й роли продължиха в сериали като “Godless”, в ролята на Мари Агнес , за която отново има “Еми” и “Unbelievable”, който й донесе номинация за “Златен глобус” за ролята на детектив Карън Дювал в криминалната история, базирана на истински събития. Виждали сме я и във филми като “Welcome to Marwen” и “Marriage Story”.    

На пръв поглед може би не е комбинацията, която бихте избрали за Руби и Били, но ако гледате сериала, ще разберете, че са перфектни като двойката бегълци в търсене на нещо различно в живота и на онази любов, за която всички мечтаем.

Тази, от която най-много боли, но те кара да се чувстваш жив с всяка една частица на тялото. 

"Бягай“ е достъпен в HBO GO от 13-ти април. 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още АвангАрт