Нашата година в сериали

Заглавията, заради които често предпочитахме да останем вечер у дома.

2019 година си отива, а с това идва и времето за равносметка. Замисляме се за най-добрите събития, хора, филми, музика и сериали.

Независимо какво сте избрали да включите във вашата равносметка, важното е последните 365 дни да сте били развълнувани за нещо. Телевизията, както се случва през последните няколко години, е едно от наистина вълнуващите събития в ежедневието ни. Дали става въпрос за нови сериали или за такива, които сме чакали нетърпеливо, няма значение. 

Този телевизионен сезон се отчете с няколко доста слаби заглавия, но от друга страна успя и да ни изненада с няколко наистина нови и добри неща. Ето ги и тях.

Чернобил

Базиран на реални събития и ужасно достоверен, "Чернобил“ остави публиката без дъх, независимо от елементарните критики свързани с езика на шоуто и обединяващите образи. Темите за лъжата и истината, за скритото и неразбраното, са изведени по изключителне начин, без това да ощетява историята от реалните факти и човешката й страна.

Еуфория

Вторият сериал от нашата селекция е дело на НВО. Каналът за пореден път рискува и печели с този проект. Обърнат към тийн света и по-младежката аудитория, "Еуфория“ успя да спечели и по-възрастните зрители. Темите като любовта и порасването са примесени с радикалните наркотици, социалните мрежи и масовата депресия. Към това добавяме изключително новаторския подход, в който всички основни персонажи са отражение на модерното общество.

Fleabag

Вторият сезон на най-смешното британско шоу, написано от най-забавната и добре пишеща жена в шоубизнеса в момента. ни остави без дъх. Fleabag е дело на Фийби Уолър-Бридж и ако не сте му давали шанс досега, сега е точният момент. В двата сезона Фийби разказва за живота на една отчаяна и почти пропаднала жена, която се влюбва в свещеник Главната героиня често греши, но в името на любопитни цели. С чувство за хумор и ужасно нестандартен подход, Fleabag e едно от откритията ни за тази година.     

Успех

Първият хърватски сериал на НВО ни изненада. Напрегнат и безумен, страшен и смешен, "Успех“ съчета в себе си всички онези неща, които искаме да гледаме на малкия екран и ни ги поднесе в перфектна дозировка, опаковани с червена панделка. Четири човека, които нямат нищо общо помежду си, се срещат при екстремни обстоятелства, които определят техния път и живот в седмиците занапред. Боравещ великолепно с народопсихологията на Балканите, съчетаващ трилър и кримка в себе си, "Успех“ ни накара да изгледаме на един дъх всички 6 епизода.

The Mandalorian

Дисни+ пристигат със своята стрийминг платформа, за да зарадват множестото фенове на "Междузвездни войни“ с история от света на Джордж Лукас и алтернативните вселени, които той представя. Mandalorian е перфектното забавление, независимо дали сте фенове на поредицата или не. Сериалът се настани удобно, не само заради Детето, наречено с името "бебе Йода“, което умили всички, но и с добрия си разказ и великолепна визия. Комбиниращ в себе си различни жанрови похати – от кримката, трилъра и уестърна – Mandalorian е едно от чудесните неща, които наистина ни изненадаха и ни накара отново да се вълнуваме от една галактика далеч, далеч...

 

Убивайки Ийв

Вторият сезон за приключенията на убийцата Виланел и нейното алтер его и враг Ийв Поластри, ни забавляваше неимоверно. Две жени психопати се срещат, за да продължат своя жесток танц, имитиращ игра на котка и мишка, който минава през трупове и нарушени обещания. "Убивайки Ийв“ е сложна комбинация между сатира и криминален роман. Той представя новото и различно лице на жанра и го прави с насмешка, която му пасва като добре ушита рокля. А Джоди Комър, която играе злата Виланел, е яркото бижу на този сериал.  

Вижте и най-добрите филми за тази година

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още АвангАрт