Винаги ще има СТЕЛА

Един по-различен модел Stan Smith, който ще зарадва почитателите на Стела Макартни и Adidas малко преди Коледа.

Дъщерята на сър Пол Макартни и покойната Линда Макартни предприе много осъзнат еко поход в модната индустрия и бе една от първите сред модните дизайнери, за които хаштагът веган не е само част от излъскания в социалните мрежи имидж. 

Преди броени седмици Стела Макартни направи и друг рязък завой в кариерата си като избра да премине от отбора на Kering (мощен моден конгломерат, управляван от съпруга на Салма Хайек – Франсоа-Анри Пино) в империята на най-големия конкурент на семейство Пино – Бернар Арно и неговото "чудовище на лукса“ LVMH.

"Избрах най-добрите и нямам никакви притеснения в тази посока. Компанията ми дава абсолютна творческа и финансова свобода, което е много важно за мен. Възпитавана съм да бъда свободен и осъзнат човек и правя това всеки ден – в избора, който правя – от продуктите, които използвам у дома, до материите и материалите, с които работя в компанията, която управлявам вече 18 години!“, коментира в интервю за списание Vogue 48-годишната модна дизайнерка.

Не е тайна, че добър съветник на Стела е нейният съпруг, британският издател Алистър Уилис, който преживя също интересна трансформация и от създател на списание Wallpaper се озова с водещи позиции в модната компания Hogan и в архитектурната компания Established & Sons. 

Днес, от прес офиса на Стела Макартни в Милано, изпратиха информацията за новото й, второ поред партньорство със спортния гигант Adidas, и легендарния им модел маратонки Stan Smith. В края на миналата година, Стела и Стан обявиха дебюта на артистичния си тандем с модел, който въпреки цената си, се разпродаде за броени дни. Тайната – веган кожа, артистичен дизайн, две наистина култови имена в областта тениса и модата, и послания, свързани с екологична осъзнатост и загриженост за планетата.

"Вярвам, че хората, които избират да купят продукти на Стела Макартни, го правят и заради ангажираността ни, при това толкова устойчиво проявена през годините, към природата и климатичните промени. Аз съм веган от много малкa. Майка ми Линда ни възпита така и знам какво значи да правиш осъзнат избор през по-голяма част от живота си. Така даваш шанс на другите около теб да направят същото – да изберат по-качествения и смислен начин на живот. С две думи - да изберат живота!“

Новият модел маратонки, които са творческа интерпретация на Стела Макартни на най-продавания и прочут модел на Adidas – Stan Smith, е включен в пролетната колекция на бранда и ще се продава онлайн от 2 декември. Веган кожа и артистично послание от страна на Стела, свързано с нейната основна мисия – опазване на природата и животните. В същото време, отново на езика на дясната маратонка, феновете на легендарния модел ще открият рисунка на лицето на Стан Смит. Цветовете на дъгата, използвани тази година, също са препратка към природата.

Цената на маратонките е 235 британски лири и освен онлайн, могат да се купят във всички магазини с марката Стела Макартни. 

Кейт Мос Роверси Брасай

бюлетин

още авангарт