Тази есен, тези сериали

Премиери, които очакваме с нетърпение. За по-хубави моменти.

AртАкция откри вдъхновението за тази статия благодарение на компанията на NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Лятото официално приключи и един от най-сигурните начини да познаете, че е есен е фактът, че есента мирише на ароматно кафе, добра телевизия и домашен уют.

Есенният телевизионен сезон е запазен за наистина силната продукция на големите канали. Сезонът влива качествено чувство на ентусиазъм във вените на феновете на по-добрите и различни сериали. А те с всяка година стават все повече.

Селектирали сме една приятна селекция от добра телевизия, която ще ви държи в добро настроение, докато очакваме първия сняг. Обединяващото за всички предложения остава доброто старо майсторство на качествения телевизионен разказ. 

Тъмните му материи

Премиера: 04.11.2019/HBO GO

Действието на този сериал, вдъхновен от романа на Филип Пулман, се развива в алтернативен свят, където хората имат за придружители животни, които са манифестация на човешката душа. Главен герой в историята е младата Лира, която живее в колежа Джордан в Оксфорд. Тя ще разкрие тайна, свързана с поредица от мистериозна съставка, наречена Прах. И преди е имало опит за екранизация на част от поредицата на Филип Пулман "Тъмните му материи" - филмът "Златният компас", който обаче не беше особено добре приет. Дано тук положението е по-добро. Вече е ясно, че сериалът на HBO ще има някои промени в сравнение с книгите, надяваме се в полза на по-доброто представяне на историята на екран.

 

Война на световете

Премиера: 31.10.2019/FOX

Хърбърт Уелс пише класиката си в края на 1896-а, а година по-късно тя излиза в списание и вестник. Малко след това е публикувана във формата, който читателят познава днес. Историята за извънземни, пречупена през разказа на двама братя, се смята за една от първите книги, които ясно и ярко разказват за взаимодействие между хора и извънземни. От тогава до днес "Война на световете“ е вдъхновила множество адаптации – кино, други книги, радио пиеси, дори и музикални композиции. С нелеката задача да пренесат действието от романа в наши дни тази година се заемат FOX и CANAL+. Когато астрономи долавят сигнал от друга галактика, го приемат като неоспоримо доказателство за разумен извънземен живот. Начело на актьорския състав стоят Гейбриъл Бърн, Елизабет Макгавърн, Леа Дрюкер и Наташа Литъл, а всичко останало може да го видите в тази епопея от осем епизода. 

Пазителите

Премиера: 21.10.2019/HBO GO

И до днес светът на "Пазителите“ – комикс на Алън Мур, си остава любим на почитателите на поп културата. Този свят на супергерои извън закона, които имат своите чисто човешки проблеми, продължава да е един от най-добрите примери за вълнуваща история и великолепно изградени персонажи. Затова и когато се появи новината, че HBO ще прави сериал по комикса, много хора се развълнуваха. Начело на проекта стои Деймън Линдълоф, а шоуто няма да се фокусира върху познатата история от комикса и филма. Действието се случа десетилетия по-късно, когато светът може и да се е променил, но нравите - не. Линдълоф заплита мрежа от отношения, в които няма добри и лоши, моралните проблеми са сложни, а светът е изложен пред поредно предизвикателство. Реджина Кинг, Джеръми Айрънс и Дон Джонсън са само бонус към това доста задъхано и да, различно предложение тази есен.

Короната

Премиера: 17.11.2019/Netflix

Този великолепен сериал за началото на царуването на кралица Елизабет II като глава на най-голямата и влиятелна монархия в Европа, се завръща с трети сезон по Netflix. За сериала, посветен на Кралицата, се говори от много отдавна и хиляди фенове го очакват с интерес. В първите си два сезона шоуто проследи началото и възхода на царуването на един от най-дълго царуващите монарси в модерната история. В ролята на Елизабет II влезе младата британка Клеър Фой, а като принц Филип – нейният съпруг, беше британецът Мат Смит. След пауза е време за нова генерация. Третият сезон скача няколко години напред, а в ролите вече са по-възрастните звезди Оливия Колман като Елизабет II, Хелена Бонъм Картър като принцеса Маргарет и Тобиас Мензис като принц Филип.

бюлетин

още авангарт