ЗНАК & ЗМЕЙ

Изложба на талантливите Албена Лимони и Костадин Кокаланов.

АртАкция обича, когато млади хора показват колко изключително талантливи са всъщност. Такъв е случаят с Албена Лимони и Костадин Кокаланов. Отдавна не бяхме виждали нещо по-добро. Калиграфия, изключителни илюстрации и вълнуващ процес на работа. Откриването на изложбата е днес, на 23-ти май, в Галерия ИНТРО, София, ул. Цар Самуил 28. Срещнахме се с тях, за да ни разкажат повече за работата си. Интервюто може да прочетете утре, на празничния 24-ти май.

Изложбата представя илюстрации и калиграфии след книгата "Митически песни, Българско народно творчество", издадена от "Ерове", 2017 г. Експозицията е организирана в две части - оригинали, създадени специално за събитието и фрагменти от разработването на книгата, бързи скици и калиграфски търсения.

Сюжетите засягат българската митология – змейове и самодиви в образна и калиграфска форма. Във вечерта на откриването ще се прожектира видео от процеса на работа на двамата творци.

В периода на изложбата ще има налични бройки от книгата.

Събитие във facebook: https://www.facebook.com/events/1942529742726589/?notif_t=plan_user_joined&notif_id=1526376177263995 

Видео: https://vimeo.com/269599184 

изложба Пекин дизайн изкуство

бюлетин

още авангарт